داغ شدن گوشی موبایل و راه حل آن
گوشی های موبایل هوشمند به دلیل پردازش های زیاد از خود گرما تولید می کنند و گرم شدن آن ها طبیعی است. گرم شدن گوشی موبایل تا دمای حدود 43 درجه سانتی گراد مشکلی ایجاد نمی کند. همچنین در گوشی های جدید تر در صورت گرم شدن هشدار مبنی در داغ شدن گوشی به شما نمایش داده می شود
اما با این حال برخی از کاربران گزارش داده اند که، گوشی موبایل آن ها بیش از حد معمول داغ می کند. ممکن است داغ شدن گوشی برای شما نیز اتفاق افتاده باشد. بنابراین در ادامه درمورد دلایلی که باعث گرم شدن گوشی موبایل می شوند صحبت می کنیم.
شارژ بیش از حد باعث گرم شدن گوشی می شود!
بطور کلی روند شارژ کردن در طول عمر گوشی و باتری تاثیر زیادی دارد. در زمان شارژ کردن، گوشی جریان برق وارد گوشی می شود و همین عملکرد باعث گرم شدن آن می شود. گرم شدن گوشی در گوشی هایی که از شارژ سریع یا Fast Charge استفاده می کنند بیشتر دیده می شود.
گرم شدن گوشی در زمان شارژ شدن طبیعی است. اما شارژ کردن بیش از حد گوشی باعث می شود بیش از حد گرم شود. از این رو سعی کنید گوشی خود را به 80 درصد از شارژ که رسید، از شارژ جدا کنید. بدین صورت علاوه بر جلوگیری از گرم شدن گوشی، عمر باتری گوشی نیز افزایش می یابد.
نور مستقیم آفتاب
نور مستقیم آفتاب حتی در روز های سرد سال نیز می تواند روی گوشی شما تاثیر بگذارد. علاوه بر داغ شدن گوشی، نور مستقیم آفتاب باعث آسیب دیدن صفحه نمایش گوشی در دراز مدن می شود. بنابراین سعی کنید
تعداد زیاد برنامه های پس زمینه
بسیاری از کاربران، به بستن کامل اپلیکیشن ها عادت ندارند. که باعث می شود روی هم انباشته شده و در یک زمان پردازش زیادی توسط اپلیکیشن هایی که حتی نیازی به آن ها نداریم، در گوشی انجام شود. این پردازش علاوه بر داغ کردن گوشی موجب افزایش مصرف باتری نیز می شود. بنابراین بعد از اتمام کار با اپلیکیشن، آن را از طریق منو Multi-Tasking نیز ببندید.
بالا بودن نور صفحه نمایش
نور صفحه موبایل، مصرف الکتریسیته زیادی در گوشی موبایل دارد. بنابراین بالا بودن نور صفحه نمایش، علاوه بر مصرف زیاد باتری موبایل باعث داغ شدن گوشی نیز می شوند. در بسیاری از گوشی های هوشمند، قابلیت تنظیم خودکار نور صفحه توسط نرم افزار گوشی وجود دارد. اما در صورتی که گوشی شما این قابلیت را ندارد، می تواند به صورت دستی آن را تنظیم کنید.
تاثیر اپلیکیشن های مخرب در داغ شدن گوشی
اپلیکیشن ها، معمولا در داغ شدن گوشی موبایل تاثیر چندانی ندارند. اما در صورت به روز نبودن، یا استاندارد نبودن برنامه نویسی آن ها، ممکن است باعث استفاده بی رویه پردازنده گوشی شوند. از این رو ممکن است به صورت غیر مستقیم در داغ شدن گوشی شوند.
در برخی موارد اپلیکیشن مخرب باعث آسیب سیستم نرم افزاری می شود. این مورد با فلش کردن گوشی رفع می شود. احتمال وقوع چنین مشکلی بسیار پایین است. بنابراین ابتدا اپلیکیشن های خود را به روز رسانی کنید و اپلیکیشن هایی را که نیاز ندارید حذف کنید. در صورت حل نشدن مشکل به فکر فلش کردن گوشی باشید.
پر بودن حافظه موبایل
زمانی که فضای خالی حافظه داخلی دستگاه کم باشد، ارتباط میان هارد و پردازنده گوشی سخت تر می شود. پر بودن حافظه دستگاه می تواند موجب کند بودن گوشی و داغ شدن آن شود. بنابراین سعی کنید همیشه حداقل 20 درصد از فضای داخلی گوشی را خالی نگه دارید. اطلاعات اضافه را می توانید در کامپیوتر شخصی خود یا حافظه خارجی ذخیره نگه دارید.
بیشتر بخوانید: آموزش انتقال فایل ها به مموری در سامسونگ
استفاده بیش از حد از دیتا و هات اسپات
گوشی های موبایل به صورت پیش فرض، یک منبع پخش کننده ارتباط نیستند، اما با گذشت زمان و پیشرفته تر شدن گوشی، این امکان به آن ها اضافه شده است که بتوانند اینترنت دریافتی از شبکه های ارتباطی مانند همراه اول را برای دستگاه های دیگر که قابلیت اتصال به Wi-Fi دارند، به اشتراک بگذارد. انجام این عمل در مدت زمان کوتاه مشکلی ایجاد نمی کند. اما درصورتی که هات اسپات گوشی برای ساعت ها فعال باشد گرمای زیادی تولید می کند.
گرم شدن گوشی به دلیل بازی کردن زیاد
دلیل اصلی گرم شدن گوشی های موبایل انتقال جریان های الکتریکی بین قطعات مختلف آن است. هرچه پردازش سنگین تر باشد، میزان الکترون های در حال حرکت بیشتر است بنابراین موجب تولید گرمای بیش از اندازه می شود. در این میان، بازی کردن با موبایل بیشترین پردازش را انجام می دهد. بنابراین بازی کردن زیاد با گوشی موجب داغ شدن آن می شود. سعی کنید برای بازی کردن، از دستگاه های الکترونیکی دیگر مانند لپ تاپ یا کامپیوتر استفاده کنید. یا از گوشی خود در مقاطع مختلف زمانی برای بازی کردن استفاده کنید.
فیلم برداری و پخش زنده با گوشی موبایل
فیلم برداری کردن نیز از جمله عملیاتی است که پردازش بسیار زیادی نیاز دارد. اکنون در نظر بگیرید همزمان با فیلم گرفتن، از طریق اینترنت آن را در شبکه های اجتماعی به صورت زنده به اشتراک بگذارید. پخش زنده در کمتر از 20 دقیقه می تواند گرمای زیادی تولید کند.
در استفاده دراز مدت از پخش زنده و استریم گرفتن، به گوشی موبایل آسیب های جدی وارد می شود. بنابراین در صورتی که شغل شما ایجاب می کند از کار خود فیلم بگیرید، بهتر است از تجهیزات مناسب فیلم برداری استفاده کنید.
کاور و محافظ های چرمی
همانطور که گفته شد، گوشی های موبایل به صورت پیش فرض گرما تولید می کنند. بنابراین کاور ها و محافظ ها چرمی حکم یک لباس زمستانه گرم را برای گوشی موبایل دارند. این نوع اقلام مانع خروج گرما از گوشی می شوند. هنگام خرید محافظ جنس محافظ را جزو گزینه های خرید خود در نظر بگیرید.
کابل و شارژر معیوب یا نامناسب
کابل و شارژر یا هر منبع انرژی که برق را به گوشی منتقل می کنند در صورت معیوب بودن، باعث ایجاد نوسان در جریان ورودی می شوند که گرم شدن گوشی را به دنبال دارد.
هر گوشی موبایل ورودی مشخصی دارد. در صورتی که جریان خروجی منبع شارژ از میزان مورد نیاز گوشی بیشتر باشد، آی سی شارژ گوشی موبایل مقاومت ایجاد می کند که این مقاومت باعث ایجاد گرما می شود.
خرابی باتری و تاثیر آن در داغ شدن گوشی
باتری موبایل، تنها منبع تغذیه گوشی می باشد. بنابراین میزان الکتریسیته ی زیادی در آن جمع شده است. خرابی این قطعه باعث می شود میزان جریان مصرفی گوشی به درستی رد و بدل نشود که همین موضوع باعث داغ شدن گوشی می شود. عمر باتری گوشی های هوشمند با توجه به استفاده کاربر، بطور میانگین بین 2 تا 4 سال می باشد. بنابراین در صورتی که مدت زمان زیادی از شروع استفاده شما از گوشی گذشته، باید به فکر تعویض آن باشید.
در گوشی های آیفون، میزان سلامت باتری توسط خود گوشی سنجیده می شود. معمولا باتری های آیفون در سلامت پایین تر از 80 یا 75 درصد، شروع به اذیت کردن کاربر می کنند. از این رو اگر سلامت باتری گوشی پایین تر از میزان گفته شده می باشد بهتر آن را تعویض کنید.
معیوب بودن قطعه ای روی برد گوشی
برد گوشی موبایل از آی سی ها و مقاومت های زیادی تشکیل شده است. در صورت معیوب بودن هر کدام از این قطعات جریان در برد گوشی اتصالی ایجاد می شود که نتیجه آن داغ شدن برد گوشی است. این مورد در تخلیه شدن سریع باتری نیست تاثیر زیادی دارد.
منابع :